Publicat în Blogal Initiative

Angel şi cărţile

 

Minunea blondă şi cârlionţată a apărut pe lume în urmă cu doi anişori, scotocind cu privirea-i albastră tot ce-o înconjoară. I-am dat să se joace cu diverse cărticele cartonate de când avea câteva luni. Pe vremea aceea, cărţuliile erau tare gustoase şi numai bune de mozolit. O să râdeţi, însă, cu ajutorul lor, dantura a ieşit parcă mai repede şi fără prea mari dureri.

Când ochii au perceput mai multe culori, adică pe la şase-opt luni, bunica a început a-i arăta desenele din carte şi a-i explica semnificaţia lor. Nu ştiu cât a înţeles atunci, dar acele clipe erau magice, căci Angel tăcea mâlc şi nu-i mai trebuia nimic. Nu-i mai era foame, nici somn, nici nevoile fiziologice din pampersul plin, ce atârna ca fundul unei albinuţe încărcate nu-l mai deranjau.

După ce naşii i-au luat din moţ, am considerat că Angel se poate bucura de poveşti scurte, pe care i le inventam chiar eu, sau i le citeam din cărţile colorate pe care le aveam în bibliotecă. Bucuria din ochişorii lui mici şi iscoditori, atunci când răsfoia o carte, era de nepreţuit. Se minuna la fiecare poză. Îmi arată cu degeţelul spre diverse imagini care-i atrăgeau atenţia, încercând din răsputeri să-mi comunice ceva. Râdea din toată inima, era fericit, iar eu, încântată de faptul că am un copil care „trage la carte”.

Dar cum timpul trece ca vântul şi ca gândul, cărţile din rezervă s-au epuizat, aşa că am dat fuga prin librării să ne îmbogăţim colecţia. N-o să vă vină să credeţi, dar n-am găsit nimic pentru vârsta lui, doar câteva cărţi de colorat, pe care le-am lăsat pe raft pentru mai târziu.

Soluţia am găsit-o pe net, mai exact la editura Elefantul Meu, unde am descoperit cărţi educative, personalizate, în care Angel este eroul principal al povestirii. Cărţile pot conţine numele celor din familie, iar povestea începe în locuri pe care cel mic le cunoaşte.

Deocamdată m-am oprit la următoarele titluri:

Beniamin şi Pădurea

Am găsit aici versuri despre bufniţă, veveriţă, vulpe, mistreţ, pui de căprioară şi furnici. Cum avem şi jucării cu aceste animăluţe, le voi utiliza împreună cu cartea, pentru a-l învăţa pe Angel despre aceşti locuitori simpatici ai pădurii. Sper ca mai târziu să înveţe şi versurile.

Anghel şi cele patru anotimpuri

O carte cu versuri despre cele patru anotimpuri, despre care cel mic trebuie să afle în curând, pentru a înţelege de ce uneori e soare şi alteori e frig, de ce nu cad frunzele primăvara şi de ce nu culegem strugurii zemoşi iarna.

Meserii

Oare ce va ajunge Angel când va creşte mare ? Cine poate ştii ! Dacă vom avea răbdare, vom afla.

O incursiune în lumea meseriilor este binevenită, chiar şi la vârsta lui. Va înţelege mai uşor ce rol au doctorul, farmacistul ori poştaşul şi de ce mami şi tati trebuie să meargă la muncă. Va şti cine face pâinea, cine ne tunde, cine conduce maşina şi câte şi mai câte.

Cu alte cuvinte, aceste cărţi realizate impecabil, atât din punct de vedere al graficii, cât şi al conţinutului şi al calităţii hârtiei, îl vor pregăti pe Angel pentru viaţă.

La această editura găsiţi cărţi şi pentru copilaşi mai mari (1-10+). Evident, sunt mai complexe, mai elaborate şi cu mai multe pagini.

Nu uitaţi că o carte este un cadou minunat, de care ne bucurăm deopotrivă atât cei mari cât şi cei mici. Iar o carte în care eroul să fie chiar sărbătoritul, e un cadou cu atât mai grozav. Nu ezitaţi să intraţi pe site şi să daţi o comandă pentru prichindelul sau prichindeii care vă fac viaţa mai frumoasă şi care dau sens existenţei voastre. Calculaţi bine ziua în care plasaţi comanda, cei de la editură au nevoie de un interval de două-trei săptămâni pentru a face totul perfect.

4 gânduri despre „Angel şi cărţile

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s