Publicat în Superblog 2020

7 articole vestimentare pentru toamna 2020

Îmi place toamna, e anotimpul meu preferat. Totul e plin de culoare, de o vibraţie anume. Până şi soarele e mai blând, mai potolit. Toamna e în egală  măsură şi anotimpul care ne răsfaţă din punct de vedere olfactiv. Miroase a gutui coapte, a mere, a dovleac şi a struguri preschimbaţi în vin. Toamna, oamenii se activează, după ce vin arşi de soare din concedii şi caută să facă o mulţime de lucruri. Gospodinele nu se mai opresc din fabricarea compoturilor, dulceţurilor, murăturilor, zacuştilor şi a tot felul de bunătăţi pentru iarnă, iar gospodarii trag vinul în butoaie, că, deh, mâine-poimâne vin sărbătorile şi trebuie să fie pregătiţi.

Îmi place să văd culorile toamnei şi în garderobă. Zilele trecute am făcut rocada prin dulapul cu haine. Am pus deoparte tricourile, sandalele, rochiile şi am adus în prim plan ghetele, blugii, paltonul, geaca, eşarfele şi fularele.

7 articole vestimentare fără de care n-aş putea

traversa toamna anului 2020

1. Geaca

Temperaturile negative au scos deja capul zburlit pe la Miercurea Ciuc, aşa că trebuie să mă pregătesc să le întâmpin cu o geacă matlasată, 100 % poliester, din colecţia Femi Stories, neapărat cu glugă călduroasă, gata oricând să-mi adăpostească minunea de procesor şi cu buzunare bine închise, pe unde să nu pătrundă frigul cel nemilos. Geaca pare pictată de toamna însăşi. Frunzele şi florile care au căzut la primele probe ale vântului, s-au lipit, ca într-un joc de materialul călduros, parcă tocmai pentru a nu fi date uitării.

2. Botinele

De fiecare dată când mă gândesc la botine, îmi fuge gândul la Caragiale, care, încă de prin 1880, vedea feminitatea şi prin purtarea botinelor fine. „Avea un picior foarte uşor, şi o botină, din cea mai fină”.

Îmi plac ghetele şi botinele Karl Lagerfeld. E creatorul de care mă simt cea mai apropiată. E modern şi clasic totodată. Când port piese marca Karl Lagerfeld, mă simt cu adevărat bine, importantă şi mândră. Pielea moale şi catifelată îmi mângâie glezna, iar piciorul se odihneşte confortabil, în creaţiile sale. Când păşeşti pe un covor de frunze ruginii cu o pereche de botine Lagerfeld, trăieşti o senzaţie unică, specială. Încercaţi şi o să vedeţi ce zic !

3. Jeansii

În urmă cu mai bine de 140 de ani, compania Levi Strauss a scos prima pereche de blugi albaştri. Nu ştiu cum vă îmbrăcaţi voi, dar eu nu concep viaţa fără blugi, indiferent de anotimp. Aşa că am o colecţie destul de impresionantă şi nu încetez să-mi achiziţionez alte şi alte perechi. Sunt practici, confortabili, uşor de purtat şi întreţinut şi se asortează foarte bine la aproape orice. Pe Answear.ro găsesc o varietate de culori şi modele.

4. Eşarfa

Eşarfele-mi sunt nelipsite din momentul în care frigul pune stăpânire peste tot. Colorate, moi şi pufoase, se învârt în jurul gâtului asemenea unor colăcei de salvare. Sunt zeci de posibilităţi de-a purta o eşarfă şi nu de puţine ori am urmărit tutorialele de pe youtube, pentru a învăţa noi metode de aranjare. Iată mai jos un astfel de filmuleţ.

Eşarfele mă scot în evidenţă. Ele sunt cele mai vizibile. Când port eşarfă, toată lumea observă şi rar mi se întâmplă să nu primesc laude de la cunoscuţi, de genul: „Vai dragă, dar ce eşarfă faină ai ! De unde ţi-ai luat-o ? „, iar asta mă umple de fericire.

5. Seturile compuse din căciulă şi fular

Când toamna începe a se îndepărta, scot de la naftalină seturile mele preferate formate din căciulă şi fular. Când mi le pun, am senzaţia că întineresc cu câţiva ani. Îmi pleacă gândul instant la copilărie, la vremea când mama îmi lega fularul la gură şi-mi trăgea zdravăn căciula pe urechi şi pe frunte, să nu răcesc.

6. Bocancii

La noi e zonă de munte şi fără nişte bocanci sănătoşi, cu blăniţă pe interior, nu văd cum ai putea face faţă vremii năbădăioase. În plus, eu şi soţul meu iubim drumeţiile în natură şi bocancii fac parte din echipamentul nostru obligatoriu. Am început să caut bocanci coloraţi, îmi plac mult mai mult decât cei negri, pe care-i consider comuni. De obicei îi iau cu un număr mai mare, pentru că musai trebuie să încapă şi o pereche de şosete din lână în ei. Dacă am căldură la picioare, am totul.

7. Paltonul

Cum eu sunt o fire mai activă, consider că nu mi se prea potriveşte paltonul, aşa că-l scot la plimbare o dată, maximum de două ori pe an şi asta doar dacă am ceva evenimente mai cu ştaif sau, ca să ia şi el puţin aer curat. Din acest motiv l-am lăsat la urmă, pentru că, din punctul meu de vedere se poate şi fără el. Cu toate astea, paltonul îţi dă un aer elegant şi un anume rafinament. Paltonul e o piesă specială care nu merge asortat cu orice, ca în cazul gecii, ci necesită un oarecare dozaj în ţinuta de ansamblu.

Acest palton scurt din colecţia Medicine, pe care l-am descoperit pe site-ul celor de la Answear.ro chiar îmi place foarte mult şi dacă aş avea o astfel de piesă, cu siguranţă aş purta-o mai des.

Toamna are culoare si gust chiar şi în vestimentaţie. Paleta e atât de bogată şi fiecare este liber să-şi creeze ţinuta care-i place şi care-l defineşte, pentru că, nu-i aşa, ne exprimăm personalitatea şi prin intermediul a ceea ce purtăm.

Până data viitoare, bucuraţi-vă de viaţă şi de frumos !

Articol scris pentru proba nr.1 a concursului Superblog 2020

Sponsor:

3 gânduri despre „7 articole vestimentare pentru toamna 2020

  1. Excelent punctat! Nu aș fi putut alege altceva pentru această toamnă! Alegerile pe care le-ați făcut sunt și pe gustul meu. Trebuie să dau o „fugă” pe Answear. Mulțumesc pentru recomandări!
    Felicitări și succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s