Publicat în Superblog 2020

Discuţii pe scara blocului

Joia trecută, cam pe la ora când ajung de la muncă acasă, văd pe scara blocului câţiva vecini adunaţi ca pentru şedinţă. Ce s-o fi mai întâmplat ?  Iar s-a oprit apa ? Sau a mai crăpat vreo conductă pe undeva şi trebuie înlocuită ? Creierul deja începuse să se înfierbânte la gândul „alţi bani, altă distracţie” şi mai că-mi venea să fac stânga-mprejur.

Mă opresc, dau bineţe şi fac un semn discret cu capul şi cu mâna dreaptă, care vrea să spună: „care-i treaba, ce s-a mai întâmplat din nou ?”.

-Cum, n-ai aflat ? Se mută Popeştii de la doi ! Nu le mai place la bloc, s-au boierit, îşi fac casă. Nu le mai ajungi cu prăjina la nas de când s-au apucat de construit. Nici bună ziua nu mai dau.

Ah ! Mi-a mai venit inima la loc, bine că nu s-a întâmplat ceva rău şi nu mi se mai cer bani din nou.

-Foarte bine, zic ! N-au decât ! Să se mute sănătoşi ! Ce treabă avem noi cu ei ?

-Păi, cum ce treabă avem noi cu ei ? Da’ de unde au atâţia bani să-şi facă casă, că materialele sunt scumpe în ziua de azi ? Nouă nu ne ajung banii de la o lună la alta şi ei îşi fac casă nouă ?

-Şi ce ne interesează pe noi ?  Care-i treaba noastră ? De ce v-aţi adunat aici ?

-Ne-am adunat aici, pentru că trebuie să vină de la muncă şi-l aşteptăm să ne spună şi nouă cum a făcut, zise hotărâtă tanti Ileana, cu mâinile-n şoldurile durdulii, plină de năduf.

Rumoare. La colţ apare domnul Popescu, relaxat, cu zâmbetul pe buze, făcându-ne semn cu mâna. Nu ştiam dacă să stau sau să fug repede în casă. Îmi era ruşine să asist la interogatoriul omului. La urma urmei, cu ce drept ne băgăm noi cu picioarele în viaţa lui ? Curiozitatea m-a ţinut pe loc.

-Bună ziua la toată lumea ! zise domnul Popescu jovial, în timp ce urca primele trepte.

-Bună ziua, vecine !  Am auzit că vrei să ne părăseşti, că te muţi la casă, aşa-i ?  întreabă curios nea Costică.

-Da, n-are rost să mă ascund, îmi construiesc casă pe locul pe care mi l-a lăsat mama şi în jumătate de an, cu ajutorul lui Dumnezeu sperăm să ne şi mutăm. Soţia mea e însărcinată cu gemeni şi apartamentul  va fi neîncăpător cât de curând.

-Şi cum te descurci cu banii vecine, că toate-s scumpe în ziua de azi, darămite să-ţi faci o casă ?


-Fac parte din dintr-un  grup VIP al clienţilor de la Vindem-Ieftin.ro şi beneficiez de consultaţie de specialitate prioritară cu privire la materialele de care am nevoie, livrare în timp real şi alte câteva facilităţi foarte importante, care mă ajută să-mi rezolv problemele într-un mod cât mai ieftin şi mai rapid cu putinţă.

-Bravo vecine ! Felicitări !  Da’ nu ne spui şi nouă cum ai reuşit să faci parte din grupul ăsta dedicat VIP ?

-E atât de simplu !  Dacă aţi cumpărat măcar o singură dată materiale de la Vindem-Ieftin.ro şi doriţi să achiziţionaţi produse din minim cinci categorii din portofoliul lor sau dacă aţi cumpărat materiale de două ori şi doriţi să achiziţionaţi produse din minim trei categorii din portofoliul lor, vă puteţi înscrie în grupul V.I.P..

-Şi ce se găseşte la magazinul ăsta de care ne tot spui  ?

-De toate !  Nu cred că există ceva în materie de materiale de construcţii ce nu găseşti la ei sau de care să nu-ţi poată face rost. Beton la cifa, țiglă ceramică, acoperiş, tablă cutată, cărămidă aparentă, țiglă metalică, fier beton, tencuială decorativă, panouri sandwich, ţeavă pătrată, țeavă rectangulară, ferestre PVC, șipcă metalică mat duo, pavaj, șipcă metalică mat, lemn compozit WPC, WPC, ferestre de mansardă, fototapet, tapet, faianță, parchet, termosistem din polistiren Dalmatina, polistiren, vată bazaltică, piatră decorativă, rigips, tâmplărie PVC ADF, profile decorative şi câte şi mai câte. Deci, am totul într-un singur loc, economisind astfel timp şi bani plus consultaţie de specialitate gratuită, ceea ce e foarte important.

-Şi cum ai aflat de firma asta vecine ?

-Am urmărit o mulţime de recenzii video făcute de clienţii care au lucrat cu ei. Oamenii, mulţumiţi de calitatea mărfii şi de promptitudinea livrării au făcut nişte filmuleţe scurte şi le-au postat pe site, ca să vadă toată lumea cât de bine şi de repede au fost serviţi.

Am făcut şi eu un filmuleţ de mulţumire după ce mi-a venit maşina cu tablă pentru acoperiş. Vreţi să-l vedeţi ?

Ne-am adunat cu toţii în jurul telefonului şi am urmărit fiecare vorbă a vecinului. Deştept vecinul, n-ai ce zice. Ne-a cam închis gura la toţi, dar măcar am învăţat ceva de la el şi anume că internetul nu-i doar pentru a te holba pe facebook ci şi pentru a te documenta riguros înainte de-a face cumpărături.

Articol scris pentru proba nr.4 a concursului Super Blog 2020

Sponsor:

3 gânduri despre „Discuţii pe scara blocului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s