Publicat în Moinesti

Serile Filmului Românesc la Moinești 8-10 octombrie 2021

În perioada 08-10 octombrie 2021, în Moinești se va întâmpla cea de-a doua ediție a Festivalului ”Serile Filmului Românesc”. Le vom putea vedea pe actrițele Magda Catone și Ada Galeș, pe actorul Octavian-Strunilă, de data asta în calitate de regizor, pe îndrăgita doamnă Irina-Margareta Nistor și on-line îl vom vedea și asculta pe regizorul Andrei Zincă.

Program și detalii pe: festivalsfr.ro/filmbun

Program

Vineri, 8 octombrie 2021, ora 19

Regizor: Octavian Strunilă
Durată: 94 de minute
Distribuție: Anca-Maria Dumitra, Alex Conovaru, Andreea Gramosteanu, Leonid Doni, Ada Galeş, Stefan Adrian, Gabriel Răuţă
Rating: AP-12
Invitați: Octavian Strunilă (regizor), Ada Galeș (actriță), Irina-Margareta Nistor

Șapte buni prieteni „se aruncă” într-un joc periculos într-o seară, la un pahar cu vin. Pun telefoanele pe masă și decid ca orice mesaj, mail, apel telefonic primesc, să le citească cu voce tare sau să răspundă pe difuzor. Câte secrete se află? Cât de mult se cunosc ei, de fapt?

„Complet Necunoscuți” este varianta românească a producției-record „Perfetti Sconosciuti”, de Paolo Genovese, re-ecranizată în peste 20 de țări.

Sâmbătă, 9 octombrie 2021

Ora 16: Berliner (regia Marian Crișan)

Regizor: Marian Crișan
Durată: 93 de minute
Distribuție: Ion Sapdaru, Ovidiu Crișan, Sorin Cociș, Maria Junghietu
Rating: AP-12
Invitat: Irina-Margareta Nistor

Filmul aduce pe ecran o prietenie ciudată între un șofer de tractor dintr-un orășel de provincie și un politician de rang înalt din București, în timpul unei campanii electorale tensionate, într-o satiră despre politică, corupție și valori morale. Titlul vine de la sintagma „Ich bin ein Berliner”, din faimosul discurs anti-comunist al lui John F. Kennedy, ținut în Berlinul de Vest, în vara lui 1963.

Premii: Premiul „Keen Eye” – Russian Cinema Club Federation, la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF)

ora 18,30: Și atunci, ce e libertatea ? (regia Andrei Zincă)

Regizor: Andrei Zincă
Durată: 123 de minute
Distribuție: Radu Iacoban, Olimpia Melinte, Nicodim Ungureanu, Cuzin Toma
Invitați: Magda Catone, Andrei Zincă (regizor/via ZOOM), Irina-Margareta Nistor

Frica încătușează. Odată ce frica dispare, se regăsește libertatea, chiar și atunci când ești privat de ea. Inspirat din întâmplări adevărate, filmul narează într-un stil poetic o poveste de dragoste și supraviețuire pe fundalul evenimentelor istorice petrecute în 1951, când, din ordinul guvernului comunist din România, peste 40.000 de bănățeni au fost deportați în „Siberia lui Dej” – Bărăgan.

Premii: Premiul Publicului TIFF 2020, SEEfest (Los Angeles) și Sedona International Film Festival (Arizona)

Duminică, 10 octombrie 2021

ora 16: Vacanță la Roma (regia William Wyler)

Regizor: William Wyler
Durată: 118 minute
Distribuție: Audrey Hepburn, Gregory Peck, Edddie Albert

Invitat: Irina-Margareta Nistor
„Vacanță la Roma” a fost nominalizat la zece Premii Oscar, iar Audrey Hepburn a cucerit un Oscar pentru rolul unei prințese moderne, care se răzvrătește împotriva obligațiilor sale regale și explorează Roma pe cont propriu.

Ea îl cunoaște pe Gregory Peck, un ziarist american care, dornic să pună mâna pe un articol în exclusivitate, se preface că nu îi cunoaște adevărata identitate. Dar planul lui este dat peste cap, căci cei doi se îndrăgostesc.

Eddie Albert contribuie la încărcătura de umor a filmului, în rolul prietenului și cameramanului lipsit de griji al lui Peck.

În regia plină de stil a lui William Wyler, această comedie romantică va rămâne unul dintre cele mai savuroase filme ale tuturor timpurilor.

Premii: Zece nominalizări și trei premii Oscar / Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță: Audrey Hepburn (1954), Premiul Oscar pentru cea mai bună poveste originală (1954), Premiul Oscar pentru cele mai bune costume – alb-negru, Premiul BAFTA pentru cea mai bună actriță britanică (1954), Premiul Globul de aur pentru cea mai bună actriță într-o dramă (1954)

Intrarea este liberă

2 gânduri despre „Serile Filmului Românesc la Moinești 8-10 octombrie 2021

  1. Un eveniment la care mi-ar plăcea să particip.
    Este unul dintre cele care mi-au lipsit tare mult.
    Participare și vizionare plăcută!
    Felicitări organizatorilor și dvs. pentru infoemare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s