Publicat în Spring Superblog 2022

Pașii necesari pentru realizarea unei piscine

Prezența piscinelor în cât mai multe curți și grădini, ne arată că ele nu mai sunt un lux, ceva destinat doar celor foarte bogați, ci au devenit un ”must have” al celor ce fac parte din pătura de mijloc a populației.

O piscină în curtea casei e o bucurie nu numai pentru membrii familiei, ci și pentru rudele, prietenii și vecinii care vor veni în vizită și vor petrece într-un mediu sigur și intim. Aici distracția e maximă și stresul dobândit în cursul zilei scade la zero.

Construcția piscinelor nu se lasă la întâmplare. Dacă doriți să obțineți ceva durabil și de calitate e musai să lucrați cu cel mai bun constructor de piscine, prezent de peste 15 ani pe piață, cu peste 400 de clienți mulțumiți în portofoliu, Elcora Piscine.

Pașii pe care trebuie să-i urmați, dacă vă doriți o piscină

  1. Răspundeți la întrebarea: Care este bugetul maxim alocat piscinei ?

2. Stabiliți cu claritate unde doriți să fie amplasată piscina. Recomandabil, într-un loc însorit, ferit de privirile trecătorilor, pe un teren unde să nu se găsească țevi sau alte minuni.

3. Stabiliți ce tip de piscină, finisaje și accesorii adiacente vă doriți. Aici, oferta este foarte generoasă și vă sfătuiesc să intrați pe site-ul firmei și să vă documentați cu simț de responsabilitate, pentru că e foarte greu să se facă retușuri odată ce v-ați stabilit la un anumit model. Există piscine metalice, piscine din beton, piscine termoizolate, piscine Isoblok, piscine din oțel, așa că va trebui să zăboviți mai mult până la decizia finală și definitivă.

4. Solicitați oferta de preț pentru construcția piscinei, comunicând firmei ce buget maxim alocați și ce anume vă doriți. Puteți să cereți oferte de la 4-5 firme și să comparați prețurile.

Atenție ! Oferta trebuie să includă: costurile aferente echipamentelor de bază și opționale, caracteristicile echipamentelor, costul manoperei, cantitățile necesare de materiale, garanțiile acordate și condițiile de plată.

5. Selectați oferta care vă convine și alegeți constructorul.

6. Semnați contractul cu constructorul, la sediul firmei. Acolo vă puteți face o imagine despre firmă și angajați.

7. Proiectul tehnic de execuție include:

-Proiectul structurii de rezistență

-Proiectul de instalații.

8. Obținerea autorizației de construcție e piscinei

Odată ce aveți Proiectul Tehnic, mergeți la Primărie, la serviciul Urbanism pentru a obține Autorizația de Construire. E un proces birocratic necesar, care durează în jur de 30 de zile. Pentru a obține acest document, aveți nevoie de: Certificat de Urbanism, Dovada titlului de proprietate asupra terenului, Avizele și acordurile legale, Proiectul Tehnic și dovada achitării taxelor.

9. Demararea lucrărilor

Odată ce-ați obținut Autorizația de Construcție, puteți să vă apucați de treabă.

La final, se instalează accesoriile necesare unei piscine: scară de inox, cascade, trambuline, tobogane, dușuri de exterior, apoi se face proba umplând piscina, reglând parametrii apei: alcalinitatea (100-150 ppm), Ph (7,2-7,6 ideal 7,4), duritatea (200 ppm – 400 ppm) și efectuând tratarea apei cu clor și cu soluții de sechestrare a metalelor.

Prețurile piscinelor

Se găsesc piscine pentru toate buzunarele, de la 20 la 10.000 de Euro, în funcție de dimensiune, formă, structură, finisaje, sistem de filtrare, opțiuni suplimentare și mod de exploatare.

Piscinele gonflabile: 20-150 Euro.

Piscine supraterane cu cadru metalic: 150-2000 Euro.

Piscine îngropate cu pereți metalici: 2000-10.000 Euro.

Piscinele interioare sau exterioare din beton cu cofraje din polistiren, piscinele din fibre de sticlă și piscinele supraterane cu structură din lemn: 10000-20000 Euro.

Piscinele din beton torcretat, infinity, suspendate, cu luciu de apă și canal perimetral, cu structură de inox în totalitate, în forme libere si cele publice ajung la prețuri ce depășesc 25.000 Euro.

Așa cum v-am spus și mai sus, Elcora Piscine are o experiență de peste 15 ani în domeniu, ingineri și meșteri foarte pricepuți în realizarea piscinelor de orice tip. Se lucrează cu materiale de cea mai bună calitate și toate produsele se vând din stocul propriu, nu mai trebuie să așteptați 3-4 săptămâni, ca în cazul altor comercianți. Suntem prea săraci ca să ne luăm ceva ieftin, așa că o să vedeți în timp ce economie ați făcut lucrând cu cele mai bune materiale.

În speranța că v-am ajutat în alegerea constructorului potrivit pentru piscina dumneavoastră, vă doresc: distracție plăcută la piscină !

Articol scris pentru proba nr. 12 a concursului Spring SuperBlog 2022

Sponsor:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s