Publicat în Diverse

Ură până la moarte ?

Cei doi se țin de mână traversând orașul în sus și-n jos de mai multe ori pe zi. Ți-e drag să-i privești, poate uneori chiar îi invidiezi, la modul pozitiv desigur, dorindu-ți în secret să ajungi și tu, la peste 85 de ani, să străbați orașul la braț cu soțul tău. Ne salutăm și ne zâmbim. Uneori mai schimbăm câteva cuvinte. Așa am aflat că copii lor sunt plecați, că au lucrat un timp împreună la aceiași întreprindere, unde s-au și cunoscut.

Azi, castelul minunat din mintea mea s-a prăbușit. Mi-a părut tare rău că m-am oprit să-i complimentez pentru cât de frumoși și fericiți sunt la vârsta dumnealor. Ea mi-a tăiat-o scurt, cu o replică care s-a înfipt în mine ca u cuțit: ”ce fericiți, îl urăsc, mi-a distrus viața !” Nu mi-a venit să-mi cred urechilor. Ceea ce vedeam nu corespundea deloc cu ceea ce auzeam. ”Sunt bolnavă datorită lui, acum să sufere văzându-mi suferința și să aibă grijă de mine cât zile o trăi.” El a lăsat capul în pământ și ca un condamnat care-și acceptă sentința nu scotea niciun cuvânt. Viața lor n-a fost deloc așa cum mi-am imaginat-o eu ori poate și-o imaginează atâția alții care-i văd la braț plimbându-se prin oraș.

M-am scuzat, invocând o scuză idioată și am plecat. Am încă și acum gustul amar. M-am întrebat cum e posibil să stai în aceiași casă cu un om pe care-l urăști, doar ca să-i aplici o pedeapsă, ce viață mai e și asta ?

Așa că, nu întotdeauna când doi bătrânei simpatici merg alene pe drum ținându-se de mână sunt fericiți, mai sunt și cazuri în care s-au condamnat s-o facă.

2 gânduri despre „Ură până la moarte ?

  1. M-a mâhnit tare atitudinea și de fapt starea de fapt a acelui cuplu. Mi-a dat însă un motiv în plus să scriu un articol pe care l-am amânat multă vreme. Mi-am permis să vă notific și să vă numesc prietenă.
    Cât despre ce doi, din păcate există și asemenea relații. Otrăvitoare. Dar nu prea mai e mare lucru de spus.
    Pup și îmbrățișez!

    1. Eu zic că mai bine separat dar fericit decât într-o relație de genul celei descrise. Aparențele înșală tare mult. Una arătăm la exterior și cu totul altceva se întâmplă între zidurile casei. Abia aștept să citesc articolul dvs. Îmbrățișări și mulțumiri pentru vizite și comentarii !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s